La València de 1957, a la televisió alemanya.

Die Welt von Valencia (“El món de València“). Amb aquest títol la televisió BRD d’Alemanya mostrava la València de fa sis dècades en un excepcional document gràfic recuperat pel Catedràtic d’història audiovisual, Germán Ramirez, subtitulat en castellà en 2014 amb l’ajuda d’un grup d’alemanys molt lligats a la ciutat.

El documental, de poc més de vint minuts de durada, fou filmat poc abans de la devastadora riuada d’octubre de 1957, mostra aquella València dels netejabotes, de les criades de la gent benestant, de la forma “primitiva” de recollir el fem, del pagament de l’impost de consums en els fielatos, de l’afició a la loteria i els “cecs”, de la presència de tramvies però també de rucs i carros tirats per animals de càrrega en els carrers, de l’horta que l’envoltava i de la que en bona part menjaven els seus habitants, etc… No vos conte més, heu de veure-ho amb els vostres ulls.

Estem davant d’un document irrepetible que paga la pena veure’l amb atenció.

Ací teniu l’enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=3–8f16fn2Q&feature=youtu.be

Gaudiu-lo!

Compartir aquesta publicació

Visites des de l'1 de febrer de 2022

Publicacions relacionades

La València de fa vuit dècades, vista amb accent francès.

Un interessant document gràfic que ens mostra com era la València de la dècada dels 1930...

La València dels anys 1950.

Un viatge a la València dormida en el temps dels anys 1950...

Una pel.lícula alemanya de més de cent anys, la més antiga existent sobre València.

"Passejar amb ulls curiosos" per la València de fa un segle, és possible. Podeu fer-ho en aquest extraordinari document gràfic...