Un vell arc del desaparegut barri jueu de València.

En un apunt anterior havia parlat de l’existència d’un vell carrer del traçat urbanístic medieval de l’antic call o barri jueu de València, el de Misser Johan Davella, situat just al costat de l’església de Sant Joan de l’Hospital.

Comentava en aquell article que aquest carrer encara és visible, però solament des de l’aire, a “vista d’ocell”, en haver quedat fora de la circulació de vianants, integrat des de fa molts anys dins del parcel.lari d’una illa de cases.

Aquesta circumstància va ser determinant perquè hi haja arribat fins als nostres dies, com una mena de “fòssil” de la trama urbana original del barri jueu del Cap i Casal.

Però aquest carrer sembla haver-nos reservat una altra sorpresa: un vell arc que degué de formar part d’una antiga casa, possiblement d’origen medieval. Aquest arc s’ens apareix integrat dins de l’estructura d’un dels edificis actuals adjacents al Palau de Valeriola, palau actualment en rehabilitació ubicat en el carrer del Mar on en aquella època es trobava la carnisseria del barri jueu.

Aquest arc, per la seua posició i aspecte medieval, podria correspondre a un habitatge de l’antiga jueria.

En la capçalera d’aquest apunt adjunte una fotografia del mur d’aquest habitatge, on hi he assenyalat amb una fletxa l’esmentat arc medieval.

Compartir aquesta publicació

Visites des de l'1 de febrer de 2022

Publicacions relacionades

Passejant per un carrer del desaparegut barri jueu de València.

La trama urbanística de l'antic call de València va ser desfeta al llarg dels segles, arran de la seua destrucció l'any 1391. Però sembla que no del tot...

Un carrer amagat de la jueria medieval de València.

L'antic barri jueu de València va desaparèixer fa segles. Res va romandre de la seua trama urbanística original. O al menys això pensaven, fins que no fa molt de temps, un atzucac amagat va ser descobert...

Una passejada pel desaparegut barri jueu de València.

D'aquell antic barri jueu no hi roman res. Tot va ser destruït. Només ens hi queden els records...

Un antic carrer ocult de la desapareguda jueria de València.

La curiosa troballa d'un carrer "perdut" del desaparegut barri jueu medieval de València...