martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Sanitat obrirà setanta-set centres de salut en horari de vesprada durant l’estiu

La Conselleria de Sanitat obrirà 77 centres de salut de dilluns a dijous, en horari de vesprada, fins a les 19:00 hores.

La titular del departament, Ana Barceló, ha explicat en una roda de premsa que la mesura s’aplicarà en centres de salut on la demanda assistencial, la pressió del turisme, i la dotació de personal ho permeten, “respectant sempre el dret a les vacances dels professionals i segons les necessitats de cada departament”. En la pràctica, aquest horari s’aplicarà en els grans nuclis urbans. 

La mesura es complementa amb el pla de vacances i reforços per a l’època estival, en què la Conselleria preveu invertir 63 milions i contractar 422 professionals. No obstant això, el pla ha sigut criticat per les principals societats i col·legis de metges i metgesses de la Comunitat Valenciana per mantindre una previsió semblant a la de l’any passat, tot i les necessitats addicionals per la Covid-19.

Centres de salut en horari de vesprada

A les comarques del nord obriran en aquest horari sis centres de salut, en els departaments de Vinaròs (centre de salut de Vinaròs); Castelló-Hospital General (Benicàssim); i la Plana (centres de salut Borriana I, la Vall d’Uixó I, Onda I i el centre sanitari integrat de Vila-real Carinyena).

A les comarques del centre l’horari s’activarà en 55 ambulatoris, segons la següent distribució: quatre centres del Departament de Salut de Sagunt (Puçol, Port de Sagunt, Port de Sagunt II i Sagunt); cinc del Departament Clínic-Malva-rosa (Benimaclet, Salvador Pau, Serreria, Serreria II i Trafalgar); Set del Departament de l’Arnau de Vilanova-Llíria (Bétera, Burjassot I, la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Montcada, Benimàmet, i el centre sanitari integrat de Llíria).

També obriran en horari de vesprada sis centres del Departament de Salut de La Fe (Benicalap-Miguel Servet, Campanar, Joan XXIII, Just Ramírez, Salvador Allende i Trinitat); sis dependents de l’Hospital General de València (Torrent, Torrent II, València-Guillem de Castro, Nou Moles, Alaquàs i Xirivella ), sis en el Departament del Doctor Peset de València (Font de Sant Lluís, Enginyer Benlloch, Lluís Oliag-Montolivet, Pare Jofré, Plaça Segòvia i Russafa), i dos al Departament de Salut de Requena (centres de salut de Requena i Utiel).

Així mateix, la mesura afectarà quatre centres de salut del Departament de la Ribera (Catadau, Alzira II, Cullera i Sueca); cinc centres de Gandia (Gandia Beniopa, Gandia Corea, Gandia Grau, centre sanitari integrat d’Oliva i centre sanitari integrat de Tavernes de la Valldigna); i tres del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent (Xàtiva, Ontinyent Avinguda d’Albaida i Canals).

D’altra banda, a les comarques del sud obriran a les vesprades set centres del departament d’Alacant-Hospital General (Benalua, Campoamor, Florida, Parc del Morant, Sant Blai, Sant Vicent del Raspeig I i II); un centre del Departament de Salut Alacant-Sant Joan (Alacant-Hospital Provincial); nou centres del Departament de Salut d’Elda (Elda Acacias, Elda Marina Española, Monòver, Petrer I, Petrer II, Saix, Villena I, Villena II i Centre Sanitari Integrat de Novelda); i tres centres del Departament de Salut d’Elx-Hospital General (Altabix, El Raval i Sant Fermí).

Últimas noticias

Contenido relacionado