València en falles… fa més de 80 anys.

Com eren les falles i com vivien la festa valencians i visitants fa més de 80 anys?

La Filmoteca de la Generalitat Valenciana va rescatar i restaurar l’any 1992 una veritable joia cinematogràfica, un dels documentals sobre la ciutat i les falles més antics que es coneixen.

Va ser filmat en 1931, amb prou feines només un mes abans de proclamar-se la II República espanyola. El documental s’anomena “Valencia celebra sus fiestas de las fallas”, i en poc més de 10 minuts de durada aprofita l’avinentesa de mostrar l’ambient faller als carrers, els monuments fallers i la cremà per a mostrar també els principals monuments i racons de la ciutat, una mena de “ruta turística” aprofitant la presència de les falles als carrers.

Els seus monuments més emblemàtics, com ara el Miquelet, la Llotja, l’Estació del Nord, les Torres de Serrans, el Mercat Central, la Plaça de Bous o la plaça d’Emilio Castelar (actual de l’Ajuntament) són protagonistes conjuntament amb les falles plantades als seus voltants. L’enorme gentada que passeja pels carrers durant les festes, és també protagonista actiu del documental.

Ací teniu l’enllaç al documental:

https://vimeo.com/109379296

Espere vos agrade. Gaudiu-lo!

Compartir aquesta publicació

Visites des de l'1 de febrer de 2022

Publicacions relacionades

Un antic documental sobre les falles de València de fa 90 anys.

Un extraordinari document gràfic sobre les falles de València dels anys 1920, el segon més antic conegut...