La reixa exterior de la desapareguda Estació d’Aragó de València.

En sengles articles que vaig publicar en aquesta web anteriorment, havia parlat de la desaparició de l’antiga Estació d’Aragó, porta d’entrada a la ciutat de gent que arribava en tren de terres aragoneses, i d’alguns dels seus elements més característics que es van lliurar d’aquella desaparició. Ací teniu els enllaços a aquells interessants articles:

Antiga estació d’aragó (Font: AVAF)

A banda de la gran marquesina de 140 metres de llarg per 40 d’amplada, desmuntada peça a peça per a tornar a ser muntada de nou en terrenys del terme municipal de Quart de Poblet, per a servir de coberta a una nau industrial, i dels tres edificis que feien la funció de magatzem i de Duana (anomenada fidelato) que se situaven tot just front a l’edifici de viatgers, un altre dels elements d’aquella antiga estació que es va conservar i reciclar per continuar prestant la seua funció originària va ser el seu reixat exterior.

Doncs bé, part d’aquell reixat ha servit per continuar prestant idèntica funció a la part posterior de l’actual Estació del Nord de València, concretament al tram existent a la Gran Via Ramon i Cajal, tot just davant de l’entrada al túnel de les Grans Vies.

Ahí podem veure-ho, perpetuant la memòria d’aquella antiga estació ja desapareguda, però present encara en la memòria de molts valencians i viatgers que arribaren a València en tren des de terres d’Aragó.

Ubicació de l’antiga reixa exterior de l’estació d’Aragó, situada a la part de darrere de l’actual Estació del Nord (Font: Google maps).
Reixa de l’antiga estació d’Aragó, ubicada a hores d’ara a l’Estació del Nord (fotografia pròpia)

Compartir aquesta publicació

Visites des de l'1 de febrer de 2022

Publicacions relacionades

La curiosa torre “de guaita” de l’avinguda dels Tarongers.

Un altre element més conservat, de la desapareguda Estació ferroviària d'Aragó...

Unes curioses torres situades a l’inici de l’avinguda d’Aragó de València.

Què fan tres curioses edificacions aïllades enmig de la rotonda de la plaça Saragossa de València?...

La marquesina de l’antiga Estació d’Aragó de València, esdevinguda teulada d’una fàbrica.

Un testimoni encara viu d'aquella antiga estació ferroviària de València...